La 28 septembrie curent, ora 13:00, în Mediateca ULIM va avea loc lecția publică cu tematica: ”Economia, mediul și drepturile animalelor”, susținută de Esther Ouwehand, Membru al Parlamentului Olandez. " />

Lecția publică

La 28 septembrie curent, ora 13:00, în Mediateca ULIM va avea loc lecția publică cu tematica: ”Economia, mediul și drepturile animalelor”, susținută de Esther Ouwehand, Membru al Parlamentului Olandez.

Lecția publică a deputatului olandez Esther Ouwehand, cu tematica: “Economia, mediul și drepturile animalelor”.

Membrul Parlamentului olandez, Esther Ouwehand, va susține la Chișinău o lecție publică ce va avea ca tematică: economia, mediul și drepturile animalelor.

Deputatul olandez Esther Ouwehand face parte din primul partid de succes, Partidul pentru drepturile animalelor din Olanda. Dumneaei va susține o lecție publică la Chișinău, care se va axa pe necesitatea discuțiilor publice pe subiecte privind drepturile animalelor, necesitatea unei schimbări a sistemului economic pentru a menține rezervele planetei, precum și importanța politicului ca și o nouă formă de activism pentru dezvoltarea și protejarea drepturilor animalelor.

Partidul pentru drepturile animalelor din Olanda, este primul partid fondat pentru protejarea unei bune conviețuiri dintre om și natură, fiind de altfel și primul partid din lume care a acces într-un parlament național, având putere legislativă din 2006. Deputatul Esther Ouwehand, de altfel este și un pilon cheie în Parlamentul olandez, având o implicare majoră în dezvoltarea semnificației de discuții publice privind drepturile animalelor ca un proces simultan în integrarea unei abordări de protecție a mediului înconjurător, atât în Olanda cât și în lume. De asemenea, la Chișinău, în cadrul evenimentului, aceasta va vorbi și despre importanța diferitor sisteme economice în protejarea drepturilor animalelor, a naturii și a mediului înconjurător, prin prisma puterii politice.

La nivel național, Partidul pentru drepturile animalelor din Olanda are 74 de reprezentanți aleși, dintre care 5 în Parlamentul olandez, 2 în Senatul olandez, iar la nivel internațional, un deputat în Parlamentul European. În același timp, odată cu fondarea partidului în 2002, Doamna Ouwehand a susținut și încurajat inițiativele care le împărtășesc obiectivul, drept pentru care, la moment, în întreaga lume există 19 partide pentru protecția drepturilor animalelor și a mediului înconjurător. 

Detalii organizatorice

Evenimentul va avea loc în data de 28 septembrie 2018, începând cu orele 13:00, în cadrul Universității Libere Internaționale din Moldova str. Vlaicu Pârcălab 52, mun.Chișinău, etaj 4 ”Mediateca”. Evenimentul este organizat în cooperare cu Ion Dron, avocat pentru drepturile animalelor și cu Organizația non-guvernamentală “Centru de instruire și promovare a drepturilor animalelor ”XENA”. De menționat este faptul că evenimentul se va desfășura în limba engleza, însă va fi disponibilă și o traducere simultană în limba română.

Reprezentanții instituțiilor de presă sunt bineveniți la eveniment. Eventual, în cazul participării, dacă doriți să faceți un interviu cu deputatul Esther Ouwehand, vă rugăm să ne comunicati preventiv către persoana de contact:

Ines Kostic, +31 639 724 415, i.kostic@animalpoliticsfoundation.nl

<table border="0" style="width: 100%;"><tbody><tr><td style="width: 200px;"><img src="assets/images/2018/hol.jpg" height="90" /></td><td style="width: 700px;"><h2style="text-align: center;">La 28 septembrie  curent, ora 13:00, în Mediateca ULIM va avea loc lecția publică  cu  tematica: ”Economia,  mediul și drepturile animalelor”, susținută de Esther Ouwehand, Membru al Parlamentului Olandez.</h2></td><td style="width: 120px;"><img src="assets/images/2018/img.jpg" height="90" class="justifyright" style="display: block; margin-left: auto; margin-right: auto;" /></td></tr><tr><td></td><td></td><td></td></tr></tbody></table>


05.09.2018