Master-class „Cum să creezi un cont în Google Scholar”

La 31 ianuarie curent, Departamentul Informațional Biblioteconomic a organizat un master-class cu genericul „Cum să creezi un cont în Google Scholar”, la care s-au întrunit tinerii cercetători și profesorii facultăților ULIM.

Irina Botnaru, directorul DIB a oferit informații utile despre avantajele Google Scholar, precum: sporirea vizibilității cercetărilor, generarea gratuită a referințelor bibliografice, monitorizarea numărului de citări ale publicațiilor proprii, ș.a. Totodată studenții au aflat că Google Scholar este o bibliotecă virtuală uriașă cu materiale academice și publicații științifice din toată lumea, având un mecanism simplu de accesare a  resurselor. În cadrul evenimentului conf. univ. dr. Elena Răilean a menționat că este un utilizator al acestui serviciu, oferindu-i posibilitatea de a explora lucrările autorilor de pe mapamond, de a urmări evoluțiile recente din diverse domenii de cercetare și de a verifica cine îi citează publicațiile.

Google Scholar este un instrument disponibil gratuit care funcționează din noiembrie 2004 și permite studierea articolelor, tezelor, cărților, rezumatelor și opiniilor de la edituri academice, societăți profesionale, universități și site-uri web în toate formatele și disciplinele.

Serviciul de Presă, ULIM


31.01.2019